Film fra Sør mistenker tyrkisk sponsor for politisk boikott

Oslo (NTB): Da statseide Turkish Airlines så at Film fra Sør skulle vise armensk film, ville de likevel ikke sponse festivalen, sier festivalsjefen.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— I forkant av årets festival var vi i kontakt med Turkish Airlines om en sponsoravtale. Vi hadde blitt enige og skrevet utkast til avtale da Turkish Airlines plutselig trakk seg. I tiden mellom kontraktoppsett og underskriving hadde de sett programmet og oppdaget at vi viser den armenske filmen «One, Two, Three». Vi mener det er derfor de trakk seg, sier festivalsjef Lasse Skagen i Film fra Sør til Dagsavisen.

Oslos største filmfestival, internasjonale Film fra Sør, arrangeres i disse dager for 25. gang.

Det er i år hundre år siden Tyrkias folkemord på mellom en halv og halvannen million armenere. Det er fremdeles en svært omstridt historisk hendelse, som Tyrkia nekter å kalle for et folkemord.

Daglig leder i Turkish Airlines i Norge, Selim Soyer, nekter for at politikk er årsaken.

— Det ble for dyrt. Det handler ikke om Armenia. Se bare til Oslo World Music Festival. Vi sponser dem, og de har både armenske og kurdiske artister på programmet. Problemet var at vi ønsket å sponse Film fra Sør med flybilletter, mens de helst ønsket penger. Det passet ikke oss. Vi driver absolutt ikke sensur, sier Soyer til Dagsavisen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.