Flyktninger blir ikke lenger stanset på Makedonias grense

Gevgelija (NTB-Reuters): Flere hundre flyktninger og migranter krysser uhindret grensen mellom Hellas og Makedonia. Sikkerhetsstyrkene ser ut til å ha gitt opp forsøket på å regulere innreisen.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Makedonsk politi og soldater brukte lørdag køller, sjokkgranater og tåregass for å hindre desperate flyktninger i å ta seg over piggtrådgjerdet langs grensen og fortsette reisen nordover. Makedonske myndigheter klarer ikke å håndtere det store antallet migranter som daglig tar seg inn i landet og forsøkte å slippe dem inn i mindre puljer.

Men lørdag kveld ga politiet opp og lot alle krysse grensen da flere tusen mennesker presset seg gjennom politisperringene og løp mot åkrene på den andre siden av grensa.

Søndag var tungt utstyrt politi fortsatt på plass langs grensen, men de gjorde lite for å dempe en jevn strøm av migranter, mange av dem krigsflyktninger fra Syria og andre konfliktfylte land i Midtøsten.

Daglig har rundt 2.000 mennesker ankommet grensa fra Hellas til Makedonia. De aller fleste av dem er bare på gjennomreise til Serbia, som er det siste stoppet før Ungarn og det grenseløse Schengen-området.

Det store tallet fikk myndighetene i Makedonia til å innføre unntakstilstand og forsegle grensen torsdag. Flere tusen flyktninger og migranter hadde slått leir under åpen himmel i grenselandet, mange av dem i flere dager. Nå har myndighetene istedenfor å stanse menneskene, satt opp ekstra tog— og bussavganger fra grensebyen Gevgelija som kan skysse migrantene raskt nordover til Serbia og neste etappe i den lange reisen fra Midtøsten, Afrika og Asia. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.