— Jeg er veldig oppmuntret av at de politiske lederne, enten de er i regjering eller opposisjon, har lovet at de vil delta i en dialog, sa Ban etter å ha møtt presidenten og representanter fra opposisjonen og sivilsamfunnet i Bujumbura tirsdag.

Ifølge FNs generalsekretær lover president Nkurunziza blant annet å løslate 2.000 fanger som er pågrepet i forbindelse med voldelige sammenstøt de siste månedene.

Presidenten lover også å gjenåpne flere medier som er stengt siden i fjor høst, samt å trekke tilbake arrestordrene på flere opposisjonelle.

Den politiske krisen i Burundi startet da Nkurunziza ble gjenvalgt til president for en tredje periode i juli i fjor, noe opposisjonen mente var grunnlovsstridig.

Det lille landet, som er på størrelse med Hedmark fylke, har siden vært preget av omfattende voldsbruk som har kostet over 400 mennesker livet og drevet over 200.000 på flukt. FN har advart mot fare for et folkemord, slik nabolandet Rwanda opplevde i 1994 da 800.000 mennesker ble drept i løpet av få uker. (©NTB)