Forbereder seg på bråk om Ferguson-beslutning

Clayton (NTB-Reuters-AFP): Både i delstaten Missouri og flere andre steder i USA forbereder myndigheter og demonstranter seg på uro mens de venter på å få vite om politimannen som drepte Michael Brown (18), blir tiltalt eller ikke.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

En storjury har sittet samlet i Clayton i Missouri for å finne ut om det skal tas ut tiltale mot politimannen Darren Wilson eller ikke. Det var ventet at avgjørelsen ville komme mandag kveld, men tirsdag var det fortsatt ikke kommet noe svar fra storjuryen. En kunngjøring er imidlertid ventet i løpet av dagen.

Drapet på den svarte tenåringsgutten i august førte til voldsomme opptøyer i Ferguson, en forstad til St. Louis. Delstatsmyndighetene i Missouri frykter at opptøyene vil blusse opp igjen når tiltalebeslutningen kommer.

Men også flere andre steder i USA, fra Boston i øst til Los Angeles i vest, ventes det demonstrasjoner, melder CNN.

Den hovedsakelig svarte befolkningen i Ferguson krever at Wilson må tiltales for drap. Samtidig mener andre at Wilson bare gjorde jobben sin og krever at han må gå fri.

Mandag kveld var situasjonen svært spent, og guvernør Jay Nixon besluttet å innføre unntakstilstand, noe som blant annet innebærer at nasjonalgarden i delstaten settes i beredskap. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.