Kristin-tiltalte kan ikke gi fullgodt DNA-svar

Først mente den tiltalte i Kristin-saken at kans DNA kunne ha smittet over på neglene til Kristin Juel Johannessen (12) fra spytt eller urin langs veien. Det er usannsynlig, mener han nå.

Publisert: Publisert:

5. august 1999 ble 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet drept i Mørk ved Larvik. Foto: NTB Scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

OSLO: DNA-profilen som er trukket ut av det biologiske materialet på neglene til jenta stammer fra hudceller. 39-åringen fastholder imidlertid at oversmitte fra annet materiale må ha vært årsaken til at hans DNA er funnet på Kristin Juel Johannessen.

Men i første avhør om det nye beviset, spekulerte han i at det kunne stamme fra spytt eller urin langs veien, som han hadde kjørt langs flere ganger før drapet.

– Det må ha skjedd på en annen måte, siden jeg ikke har vært i kontakt med jenta, sa 39-åringen da han ble konfrontert med det nye beviset, som aktor mener er fellende, i Borgarting lagmannsrett onsdag.

Hans forsvarer vil forsøke å så tvil om bevisets verdi ved å vise til hvordan neglene er blitt oppbevart siden obduksjonen for 17 år siden og framholde at det i denne perioden kan ha skjedd oversmitte. Oversmitte skjer ved at sporstoff blir overført fra andre gjenstander, en problemstilling som ofte er tema i saker der DNA-funn utgjør viktige bevis.

– Det har kommet seg dit på et senere tidspunkt. Jeg har ingen tanker om hvordan eller når det kan ha skjedd. Det kan skyldes uforsiktig håndtering, smitteoverføring på en eller annen måte, sa tiltalte.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.