OSLO : Justisdepartementet mistet flere ansatte i terroraksjonen i Oslo 22. juli. Fredag fikk de ansatte nok en tung beskjed; nok en kollega har mistet livet i en terroraksjon. Bare uker etter 22. juli-terroren ble Ingrid Midtgaard drept i fredagens terroraksjon i Abuja, Nigeria melder aftenposten.no.

30 år gamle Ingrid Midtgaard omkom da en bil med sprengstoff kjørte inn i FN-bygningen i Nigerias hovedstad Abuja og eksploderte ved 11-tiden norsk tid fredag.

Totalt skal minst 18 være drept i angrepet.

Ingrid Midtgaard hadde permisjon fra Sivilavdelingen i Justisdepartementet for å jobbe som juniorekspert for FN. Hun startet i Sivilavdelingen i 2008 og jobbet med internasjonale saker, med særlig vekt barnebortføring og rettshjelpssaker.

I Nigeria jobbet hun blant annet med kampen mot kriminalitet og narkotika.

Midtgaard ble den tredje i Justisdepartementets sivilavdeling som er blitt drept av terrorbomber på litt over en måned.

— Vi er i en uendelig sorg etter å ha mistet enda en av våre gode medarbeidere, sa justisminister Knut Storberget fredag kveld.

- Ingrid vil bli dypt savnet

Foto: FN

I en uttalelse signert Justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud, som ble oversendt Aftenposten.no fredag kveld, heter det:— Det er med dyp sorg vi har mottatt beskjeden om at Ingrid Midtgaard har blitt drept i Nigeria. Vi har mistet en høyt verdsatt medarbeider som vi gledet oss til å få tilbake 1. november. Våre varmeste tanker går til Ingrids familie, venner og kolleger. Ingrid vil bli dypt savnet.

Støre fordommer angrep

— Jeg fordømmer på det sterkeste angrepet mot FNs kontor i Nigerias hovedstad Abuja i dag. Det er med dyp sorg vi har mottatt melding om at en norsk FN-ansatt er blant de drepte, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding fredag.

FNs kontor i Genève bekrefter at det er en bombe som har gått av i bygget, som har 16 ulike FN-kontorer.

- Våre tanker går til de pårørende som har blitt rammet av denne tragedien. Slike voldshandlinger er fullstendig uakseptable og Norge fordømmer all bruk av terror, sier Støre.

Han krever at de ansvarlige må stilles til ansvar.

— Det er særlig urovekkende at det er FN – som jobber for fred og utvikling - som rammes. Vi føler med både FN og Nigerias folk og myndigheter, sier utenriksministeren.

Boko Haram hevder å stå bak

FNs kontor i Genève bekreftet tidlig at det var en bombe som gikk av i bygget, som har 16 ulike FN-kontorer.

Den ytterliggående islamistiske terrororganisasjonen Boko Haram sier på telefon med BBC i Nigeria at de tar på seg bombeangrepet på FN-bygningen, hvor rundt 400 personer har sin arbeidsplass.

Øyenvitner forteller til nyhetsbyrået Associated Press at en sedan kjørte tvers gjennom inngangspartiet i bygningen mens vakter forsøkte å stoppe den, i det som ser ut til å være en selvmordsaksjon.