Ellen Cathrine Mjøs (t.h.) er bistandsadvokat i saken. Til venstre politiadvokat Janne Ringset Heltne. Ellen Cathrine Mjøs (t.h.) er bistandsadvokat i saken. Til venstre politiadvokat Janne Ringset Heltne. Foto: FOTO: JOHN CHRISTIAN NYGAARD

Ektepar siktet for overgrep mot jente (1)

Barnehagen varslet etter at barnet hadde skader i underlivet.

Et ektepar fra Nordhordland er siktet av politiet for seksuelt overgrep mot deres felles barn. Barnet er en ett år gammel jente, skriverBergens Tidende.

Mannen (40) ble i dag fremstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett. Han er tidligere ustraffet, etter det BT erfarer. Kjennelsen er ventet rundt klokken 16. ## Barnehagen varslet

— Etterforskningen startet ved at barnehagen kontaktet barnevernet. De kontaktet så politiet. Begge foreldrene ble pågrepet samme dag, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne.

Politiet har bedt om tre ukers varetekt for den overgrepssiktede barnefaren, alle ukene med brev-, besøks- og medieforbud.

Ekteparet er siktet for ett overgrep kort tid forrut for levering i barnehagen, mandag morgen denne uken. Barnet er blitt undersøkt av lege.

— Det er dokumentert skader i underlivet på jenten, sier Heltne.

Også konen pågrepet

Hun sier saken er høyt prioritert.

— Det er en svært alvorlig sak, sier Heltne.

De to er siktet etter straffelovens paragraf 195 for seksuell omgang med barn. Mannens kone ble også pågrepet, men er siden løslatt av politiet.

Bistandsadvokat for jenten, Ellen Eikeseth Mjøs, sier forholdet som er beskrevet i siktelsen er svært alvorlig.

— Her er det en fornærmet som ikke har mulighet til å si fra eller vegre seg overfor slike handlinger som er beskrevet i siktelsen, sier hun til BT.

- Betryggende

Hun er samtidig glad for det hun oppfatter som stor innsats fra politiet.

— Det er betryggende at politiet har tatt saken svært alvorlig og at de har satt inn store ressurser på etterforskningen, sier Eikeseth Mjøs.

Bistandsadvokaten sier det lille barnet nå blir ivaretatt av barnevernet.

Verken Mjøs eller politiadvokaten vil si noe om hvor alvorlige skadene på babyen er.

De vil heller ikke si noe om hvordan det oppsto slik mistanke i barnehagen at barnevernet ble kontaktet.

Ba om løslatelse

Mannens forsvarer sier at hans klient ba seg løslatt i fengslingsmøtet i ettermiddag.

— Han erklærer seg ikke skyldig. Mer kan jeg ikke si, sier Jan Bakke.