Mannen i 20-årene skal ha blitt drept nylig mens han kjempet sammen med terrororganisasjonen Den islamske stat (IS), melder NRK. Ifølge TV 2 er mannen fra Fredrikstad, og hans siste bevegelser på sosiale medier var i september i år. På Facebook la han ikke skjul på sin tilknytning til IS.

PST sier de ikke kommenterer opplysninger om drepte eller enkeltpersoner, men sier de kjenner til at rundt 60 personer har reist fra Norge til Syria eller Irak. Rundt ti av disse har blitt drept.

Seniorrådgiver i PST, Martin Bernsen, sier til NTB at det kan virke som reiselysten ikke har blitt mindre etter at Den islamske stat ble opprettet og flere grusomheter har blitt publisert. Tvert imot ser PST at stadig flere reiser for å delta i kamper i Syria og Irak.

— Det kan virke som dette ikke setter noen stopper for reisende, men at utviklingen med at de drar fra Norge, fortsetter, sier Bernsen.

Han sier at nesten ingen har returnert til Norge etter å ha reist til Syria, men at det jevnt over er flere som reiser. (©NTB)