Røyk stiger opp etter et angrep i Gaza by lørdag Røyk stiger opp etter et angrep i Gaza by lørdag Foto: NTB scanpix

Israelske spesialsoldater såret på Gazastripen

Fire israelske spesialsoldater er blitt lettere såret i Gaza, ifølge Israel. Det skal være første gang landet sender bakkestyrker inn på Gazastripen denne uken.

Spesialstyrkene gikk til aksjon mot et sted som har vært brukt til å skyte raketter mot Israel, ifølge det israelske militæret.

Det oppsto en skuddveksling som førte til at fire soldater ble lettere såret. Ifølge palestinske kilder ble tre væpnede Hamas-medlemmer drept i sammenstøtet.

Skuddvekslingen fant sted i nærheten av Gaza by, ifølge den israelske hærens radio. Israels regjering vurderer en bakkeinvasjon på Gazastripen, men det er så langt ikke noe som tyder på at spesialstyrkenes raid er starten på en større operasjon.

Familiemedlemmer drept

Israel fortsetter å bombe mål på Gazastripen med fly, droner og artilleri, og lørdag ble den blodigste dagen så langt i konflikten som begynte denne uken. Til sammen 56 mennesker ble drept, ifølge nyhetsbyrået AFP.

18 personer ble drept i et angrep rettet mot hjemmet til politisjefen på Gazastripen, Tayseer al-Batsh, ifølge palestinske helsemyndigheter. Alle de drepte skal være medlemmer av familien til al-Batsh, som selv ble livstruende skadd.

Minst 45 mennesker ble såret i angrepet, og det fryktes at det fortsatt befinner seg skadde under bygninger som kollapset under angrepet i Gaza by.

Tidligere på dagen ble to funksjonshemmede kvinner drept i et angrep som rammet et pleiehjem drevet av en veldedig organisasjon.

Raketter skutt ned

Også de palestinske væpnede gruppenes rakettangrep mot Israel fortsetter, og tidlig søndag morgen ble luftvernsirene utløst en rekke steder fra Sør-Israel til Ben Gurion-flyplassen ved Tel Aviv.

Flere raketter ble skutt ned av det israelske rakettforsvarssystemet Iron Dome, ifølge avisa Haaretz. Ingen er imidlertid drept som følge av rakettangrepene denne uken. På palestinsk side skal over 160 mennesker, mange av dem sivile, ha blitt drept siden tirsdag.

Verken Israel eller den islamistiske Hamas-bevegelsen ønsker å være den første som trapper ned angrepene og tar initiativ til en ny våpenhvile. Utenriksministrene fra USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland skal diskutere mulighetene for å oppnå en våpenhvile når de møtes i Wien søndag i forbindelse med forhandlingene om Irans atomprogram.