Farsund: — Dette betyr enormt mye. Jeg er veldig stolt, overrasket og beæret, sier Christina Breisnes, innehaver av «Trunken» i Vanse.

For tre år siden begynte hun å selge amerikanske matvarer i den lille bygda, og resten av bygda hadde liten tro på suksess. Nå er 700 kvadratmeter stappet med alt fra møbler til julepynt varer fra «junaiten». I går ble hun tildelt bygdebyggerprisen av Innovasjon Norge.

— Hun har skapt en attraksjon i bygda og vært med å lage et miljø man ikke finner inne i Farsund, sier ordfører Margit Brøvig, som også satt i komiteen for prisen.

Prisen skal deles ut i over 50 kommuner i hele Norge. Prisen i Farsund er den første på Agder.

— Unge gründere sier at de savner noen å snakke med og bli satt pris på. Det kan være ensomt å starte bedrift på bygda. Med bygdebygger-prosjektet håper vi å endre på dette, sier Morten Usterud i Innovasjon Norge.

Christina Breisnes har skaffet seg stamkunder i fra Stavanger til Kristiansand. For å stadig fornye seg har hun over 60 forskjellige leverandører, og hun bruker mye tid på å finne nye varer.

— Det er utrolig spennende å starte bedrift i ei bygd. For å lykkes må en satse på noe ingen andre har og tenke nytt, sier hun.