Ennå ingen kjennelse i Jackson-saken

Mens presse og Jackson-fans utålmodige ventet utenfor rettsbygningen i Santa Maria, avsluttet juryen dagens arbeid onsdag ettermiddag og ble kjørt bort i to hvite vans. Juryen har streng ordre om ikke å snakke med noen om prosessen.Jackson selv har ikke vært i retten denne uken siden dommer Rodney Melville har gitt ham beskjed om at han kan vente hjemme til juryen blir enig om en kjennelse.

Som følge av forvirring om hvem som snakker for Jackson, gjorde hans advokat Thomas Mesereau onsdag det klart at bare han er autorisert til uttale seg på Jacksons vegne. Også Jacksons familie sendte ut en erklæring om at bare advokatteamet har rett til å uttale seg.

Tidligere tirsdag sa Jacksons talskvinne Raymone Bain at han hadde familien hos seg på ranchen Neverland, der han får tiden til å gå ved å se på TV, leke med barna sine og snakke med advokatene sine på telefon.

Også borgerrettsaktivisten Jesse Jackson uttalte seg til pressen da han etter et besøk i Neverland sa at musikeren sliter med sterke ryggsmerter, men at han er sterk og optimistisk. De to har vært i kontakt hver dag mens rettssaken har gått sin gang, med daglig fellesbønn på telefon. (©NTB)