En mistenkt er død, en annen på frifot

Politiet bekrefter at en mistenkt er død og at en annen er på frifot i en pågående og dramatisk politijakt utenfor Boston.

Publisert: Publisert:

En storaksjon pågår i Boston. Foto: Reuters / Scanpix

Denne artikkelen er over seks år gammel

SISTE: Politi går fra dør til dør i Waterfront i den storstilte jakten på en av de mistenkte etter bombeangrepet mot Boston Marathon og drapet på en politimann natt til fredag. CNN anslår at 9000 polititjenestemenn deltar i det som omtales som «en enorm menneskejakt».

Det pågår fredag formiddag en omfattende politiaksjon i Boston-området, som settes i sammenheng med både bombeangrepet mot Boston Marathon ogdrapet på en polititjenestemann torsdag kveld.Politimesteren i Boston bekrefter at en av de mistenkte fremdeles er på frifot i forstaden Watertown, omtrent 16 kilometer vest for Boston sentrum, og politiet har sperret av 20 kvartaler.

En av de mistenkte er død, opplyser Bostons politimester Edward Davis. Ytterligere en polititjenestemann er kritisk skadet, ifølge politiet, skriver Aftenposten.no.

Den mistenkte som fortsatt er på rømmen, beskrives som «bevæpnet og svært farlig», og politiet ber folk holde seg innendørs.

— Vi tror dette er en terrorist. Vi tror dette er en mann som er kommet hit for å drepe folk, sier Bostons politimester Edward Davis til Reuters.

— Ikke åpne døren med mindre det er en polititjenestemann, hold dere unna vinduene og ring 911 dersom dere er usikre på hvem som ringer på, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge CNN er anslagsvis 9000 polititjenestemenn involvert i aksjonen.

Watertown er kjent som en rolig forstad til Boston.

Drept etter ordensforstyrrelse

Dramaet begynte klokken 22.30 amerikansk tid, da det kom melding om skyting ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) nord for Boston. Store politistyrker rykket ut og fant en polititjenestemann fra universitetets egen politistyrke skutt. Han ble brakt til sykehus, men døde kort tid etter av skadene.

Ifølge politiet rykket han ut til en ordensforstyrrelse.

- Kaster eksplosiver mot politiet

To væpnede menn med ryggsekker havnet i skuddvesklinger med politistyrkene, som rykket ut til MIT.

De skal blant annet ha hatt med seg bomber, som de forsøkte å kaste mot politiet.

– De tente den under skuddvekslingen, og kastet den. De klarte ikke å kaste den lenger enn rundt 20 meter, sier øyenvitnet Andrew Kitzenburg til New York Times.

FBIoffentliggjorde i går bilderav de to mistenkte etter bombeangrepene som drepte tre personer og skadet mer enn 170 personer. I etterkant har tipsene strømmet inn til FBI, og i perioder var FBIs nettside nede fordi trafikken var for stor.

Publisert: