Har Satan tatt bolig i Arnfinn?

Bedre død enn homofil. Det mener Arnfinn Nordbøs tidligere omgangskrets i Misjonssambandet. De ber ham kaste ut Djevelen som har tatt bolig i ham.

Publisert:

FLYTTET: For Arnfinn Nordbø er Oslo kjærlighetens by. Her lever han et godt studentliv sammen med kjæresten Bjørnar. (Foto: Greg Buick)

  • Stavanger Aftenblad
  • Torunn Egge Roux
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Over natten gikk Arnfinn Nordbø (24) fra Randaberg fra å være en gild kristen til fullstendig utstøtelse. Det skjedde da han valgte å fortelle om sin homofile legning. Han forteller sin historie til Aftenbladet i dag.

"Det hadde vært bedre om du var død," var budskapet fra gamle venner. Også familien tar avstand fra sønnen og broren, og ber ham søke omvendelse og behandling. Samboeren hans vil de verken se eller treffe.

Faren: — Ser han ikke at dette er omsorg?

Misjonssambandet: - Utløste en sterk skuffelse

Bedehus-kjendis

I 2004 ga Arnfinn ut sin tredje cd, sammen med broren Jon Petter. De fikk terningkast fire i Aftenbladet, og stor anerkjennelse for å ta vare på den særskilte kulturskatten som de gamle, tradisjonelle bedehussangene er.

Brødrene Nordbø har sunget over hele Norge, i menighetshus, forsamlingslokaler, men framfor alt på bedehus. Men for to år siden ble det stille i telefonen som tidligere hadde ringt flere ganger i uka. Nå ville ingen lenger høre Arnfinn synge de gamle religiøse sangene.

Arnfinn hadde fortalt mor og far at han er homofil, og ryktet løp fortere enn den berømte ilden i tørt gras.

Trusler

Bedehusene er fortsatt homofri sone i Norge. Ikke bare homofri, men også homofryktende. Men ikke bare det. Arnfinn opplevde at kjærlig omsorg ble erstattet med utilslørt fiendtlighet, trusler og trakasserier.

– Jeg blir fortalt at det er djevelen som snakker gjennom meg og at Satan har tatt bolig i kroppen min. De første tre-fire månedene etter at jeg sto fram som homofil, haglet det med mailer og sms-er, forteller Arnfinn Nordbø.

«Der er mange som ønske deg død, og du skal brenne i helvete. Vet kem så støtte deg? Satan, som også vil at du skal brenne i helvete.»

Dette var hilsenen fra en av Arnfinns tidligere beste venner.

Andre fulgte opp: «Du burde skamma deg, din notoriske homopuler. NN (aftenbladet har fjernet navnet. red.anm.) og NN pluss familien skulle helst sett deg død, vi skjemmes over din eksistens.»

«Din forpulte homokuk. Nå he eg sletta alle sangane på x-boxen, der du synge. Mamma har kvitta seg med cd-ane. Brenn, din rævpuler.»

– Hvordan kommer man helskinnet og uskadet fra en slik opplevelse?

Sår

– Helskinnet, men ikke uskadet. Jeg har grått mine tårer. Hadde jeg ikke hatt kjæresten min og familien hans, er det ikke sikkert at jeg hadde overlevd.

For meg er det lett å forstå hvorfor unge homofile er overrepresentert på selvmordsstatistikken.

– Det er helt ubeskrivelig å oppleve at alt en har vært en del av, familien, vennene, det store kristne fellesskapet, tar avstand fra meg som person. Ja, ikke bare det. Men tillater seg å trakassere og med åpne øyne sårer og gjør meg vondt, sier Arnfinn.

En annen Gud

– Tror du fortsatt på den samme Gud som dine gamle venner?

– Jeg tror på Gud, fordi jeg er overbevist om at han ikke er den som Misjonssambandet og andre bedehuskristne mener han er. Gud og Jesus vil mennesket vel, og tillater ikke fordømmelse og diskriminering.

Arnfinn Nordbø er ikke redd for å sammenligne med de mørkeste muslimske miljøene. - Det er fokus på hvor vanskelig det er å være homofil innvandrer i Norge. Det de som kritiserer dette ikke vet, er at fordommene og aggressiviteten ikke står tilbake i de urnorske, kristne miljøene.

Han forteller Aftenbladet sin historie nettopp for å bidra til å lyssette de norske, kristne miljøene.

Takk til Magnhild

– Jeg tror det hjelper. Et eksempel på det, er den utrolige gleden jeg opplevde da Magnhild Meltveit Kleppa sto fram og ikke bare forsvarte sin sønns rett til å være homofil, men også forsvarte felles, kjønnsnøytral ekteskapslov.

– Mange kristne kjemper nemlig ikke bare mot likestilt ekteskapslov, men mot homofili og oss som er homofile. Dersom en ung gutt eller jente i disse miljøene leser min historie og opplever sin egen homofili litt mindre tyngende, da har også jeg utrettet noe

Barnehjem

Det ligger antakelig til Arnfinn Nordbø å ville utrette noe. I flere år var bedehusgutten ildsjelen som kjempet fram det som i dag er stiftelsen KPK-Ukraina og som driver barnehjemmet House of Mercy.

Han ledet styret da arbeidet var i sin spede begynnelse og var nestleder da foreningen ble organisert som stiftelse.

Arnfinn Nordbø som nå studerer russisk språk og kultur ved Universitetet i Oslo, har dessuten bodd og jobbet et år på barnehjemmet. Nå er han utstøtt. Han får ikke delta i verken i styrearbeid eller på annen måte.

Da han i fjor var i Ukraina sammen med kjæresten sin og ville besøke barna «sine», fikk han klar beskjed om at han var uønsket og at politiet ville bli tilkalt om han prøvde å nærme seg barnehjemmet.

Korrespondanse med det norske styret i ettertid har ikke vært til noen hjelp.

Beskjeden er klar: Dette vil de ikke legge seg borti, og dessuten er det Gud, ikke Arnfinn, som har æren for at barnehjemmet ble en realitet.

– Det er ekstra sårt at min egen mor har overtatt styreplassen min i stiftelsen og på den måten stiller seg bak avvisningen.

STAVANGER AFTENBLAD / FÆDRELANDSVENNEN

Publisert:

Les også

  1. - Brukte selv harde ord mot homofile

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.