Nødetatene rykket ut til stedet etter melding om en alvorlig skadd kvinne. Politiet fikk meldingen klokken 18 fredag kveld.

På stedet observerte de en mann med øks, opplyser Øst politidistrikt fredag kveld.

– I forbindelse med pågripelsen oppsto det en situasjon som gjorde at politiet måtte avfyre skudd mot mannen fordi vedkommende nektet å etterkomme ordre og gikk etter hvert til angrep på politibetjentene, sier politiinspektør Olav Unnestad til NTB.

Ingen politifolk ble skadd i hendelsen.

Fraktet til sykehus

Mannen, som er i 30-årene, er en kjenning av politiet, skriver Aftenposten. Den skadde mannen ble fraktet til Ullevål sykehus. Skadene hans betegnes som kritiske, men stabile.

Også den skadde kvinnen, som er i 40-årene, er fraktet til Ahus. Hun er ikke alvorlig skadd, og tilstanden er stabil, opplyser pressesjef Geir Lindhjem på Ahus til VG fredag kveld.

Øks

Politiet sier de har kontroll på øksa mannen hadde.

– Vi vet ennå ikke om kvinnen ble skadd med øks, men det er det jo grunn til å anta. Relasjonen mellom de to er ikke kjent. Det var en kvinne som fant den skadde kvinnen og meldte ifra til politiet, sier Unnestad, som legger til at det foreløpig er ukjent om det var vitner til hendelsen.

Det er iverksatt teknisk og taktisk etterforskning, og Spesialenheten for politisaker er varslet og skal etterforske saken. Kripos bistår Spesialenheten med kriminalteknikere, opplyser Øst politidistrikt.