En mann ble skutt og drept, og fire andre ble kritisk skadd i skyteepisoden i Geneva presbyterianske kirke i byen Laguna Woods, opplyser sheriffen i Orange County.

– Fire av skuddofrene er alvorlig skadd, og en person har mindre skader. Alle ofrene er voksne og er fraktet til sykehus. Ett av ofrene døde på åstedet, melder politiet på Twitter.

Politiet har pågrepet en asiatisk mann i 60-årene og har funnet to håndvåpen på åstedet. Motivet for skytingen er ikke klart, men etterforskere tror ikke mannen bodde i lokalmiljøet.

Mellom 30 og 40 personer var vitne til skytingen, som skjedde i 13.30-tiden lokal tid. De fleste i kirken antas å være ha taiwansk opphav, opplyser politiets talsperson.

Skytingen skjedde under en lunsjmottakelse til ære for en tidligere pastor i en taiwansk menighet som har gudstjenester i kirken.

– Personene viste et eksepsjonelt heltemot ved å gripe inn og stoppe den mistenkte. De forhindret uten tvil at flere ble drept og såret. Jeg tror jeg trygt kan si, at uten inngripenen hadde det gått mye verre, sier visesheriff Jeff Hallock.

Skytingen skjedde dagen etter at ti personer ble drept i en masseskyting i Buffalo i delstaten New York. Denne skytingen etterforskes som hatkriminalitet.