OSLO: – Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være hundre politifolk som jobber med dette her i flere måneder, sier Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Oslo til VG.

Han peker på at saken allerede er så godt som oppklart og frykter at en omfattende etterforskning skal legge beslag på for store ressurser. I tillegg er Hagen kritisk til detaljnivået i politiets undersøkelser.

–69 personer har han drept på Utøya. Om han, da han begynte å skyte, gikk til venstre og skjøt den unge jenta, eller til høyre og skjøt den unge gutten; at noen av foreldrene skal vite om rekkefølgen og nøyaktig sted og alt sånt noe, det begriper ikke jeg.

Hagen legger til at han mener det er riktig at de pårørende bør ha en innflytelse over politiets prioriteringer. Advokat Mette Yvonne Larsen, som bistår etterlatte etter massakren, reagerer likevel sterkt på uttalelsene.

– Jeg har nesten ikke ord. Han har null forståelse for de etterlatte og fornærmede. Han burde holde munn, sier Larsen.

Hun betegner utspillet som «stusselig» og mener Hagen bør være glad det ikke er han selv om er rammet.

– Hvis det var hans datter som hadde blitt skutt, hadde ikke han da hatt behov for å vite om hun var alene bak en busk eller ble tatt vare på av venner? Ville ikke han likt å vite om hun døde raskt, eller om hun led i sine siste minutter, spør bistandsadvokaten.