Tillitserklæringene kom under den amerikanske visepresidenten Joe Bidens samtaler i Beijing fredag. Den kinesiske statsministeren Wen Jiabao forsikret Biden om at Kina, som er USAs største kreditor, har full tillit til at veksten vil vende tilbake.— Det er viktig at du har sendt et svært klart budskap til det kinesiske folk om at USA vil holde ord og oppfylle sine forpliktelser til å betjene sin statsgjeld, sa Wen til Biden. Han la til at han var sikker på at dette vil styrke investorenes tillit til den amerikanske økonomien.

Kinas visepresident Xi Jinping, som mange mener vil bli landets nye toppleder, sluttet seg til koret av stemmer som roste den amerikanske økonomien. - Denne økonomien har vist at den har en sterk evne til å reparere seg selv, framholdt Xi.

Den kinesiske støtten kan komme godt med for politikerne i Washington, som sliter med økonomisk motgang. Ratingbyrået Standard & Poor's reduserte tidligere denne måneden sin vurdering av USAs kredittverdighet fra toppnivået AAA til AA+. (©NTB)