Foto: AP / NTB

Dette skjedde natt til fredag

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 26. februar

Rapport: Eritreiske soldater drepte hundrevis av sivile i Tigray

Eritreiske soldater drepte flere hundre sivile i krigshandlinger i den hellige byen Axum i Etiopias nordlige Tigray-region. Drapene i november var systematiske og ser ut til å være forbrytelser mot menneskeheten, hevder en rapport fra Amnesty International.

Rapporten omhandler det som kan være den største massakren i Tigray-konflikten og kommer få uker etter en rapport fra Human Rights Watch (HRW) og flere vitneskildringer av grusomhetene.

551 nye koronasmittede siste døgn

Foto: Jil Yngland / NTB

Det siste døgnet er det registrert 551 koronasmittede i Norge. Det er 210 flere enn dagen før og 225 flere enn samme dag i forrige uke.

Så mange nye smittede er det ikke registrert på ett enkelt døgn her i landet siden midten av januar. 231 av de koronasmittede er registrert i Oslo. Det er det høyeste smittetallet i hovedstaden siden 19. november i fjor.

McConnell støtter en eventuell Trump-nominasjon i 2024

Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Dersom Donald Trump blir Det republikanske partiets presidentkandidat foran valget i 2024, vil veteranen Mitch McConnell stille seg bak kandidaturet.

McConnell, som er republikanernes mindretallsleder i Senatet og en mektig skikkelse i partiet, sier til Fox News at han absolutt vil støtte Trump som kandidat, men at nominasjonen kommer til å bli et åpnet løp.

45 evakuert fra sine hjem etter jordskred i Halden

Foto: Fredrik Hagen / NTB

I alt 45 personer er evakuert, men ingen er kommet til skade etter at deler av bryggepromenaden ved bybrua i Halden sentrum skled ut i elva torsdag.

Politiet fikk melding om jordraset klokken 20.44. Pågående grunnarbeid er trolig årsaken til skredet. Ifølge brannsjef Ole Christian Torgalsbøen har 50 til 70 meter av bryggepromenaden sklidd ut i elva.

17 drept da USA bombet iranske mål i Syria

USA utførte torsdag et luftangrep mot en iranskstøttet milits i Syria. I alt 17 soldater ble drept, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Luftangrepet kommer etter flere rakettangrep mot amerikanske mål i Irak og er det første angrepet som er beordret av president Joe Biden.