Drapssiktet 15-åring skallet ned fengselsbetjent

Sandvika (NTB): Den 15 år gamle jenta fra Bærum som er siktet for drapet på Anna Kristin Gillebo Backlund, er nå også siktet for vold mot en fengselsbetjent.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Jenta er siktet for å ha drept Backlund i oktober i fjor. Backlund var sosionom og var på nattevakt på institusjonen Små Enheter i Asker, der 15-åringen bodde, da hun ble drept. Jenta har erkjent forsettlig drap, men ikke overlagt drap, som hun er siktet for.

I en kjennelse om fengslingsforlengelse står det at politiet 13. april har utvidet siktelsen mot 15-åringen med vold mot offentlige tjenestemenn. Det melder avisa Budstikka.

Politiadvokat Iselinn Håvarstein bekrefter overfor avisa at en fengselsbetjent skal ha blitt skallet ned av jenta. Episoden skal ha skjedd mens 15-åringen var sint og frustrert, og hun erkjenner straffskyld for volden, ifølge forsvarer Cecilie Nakstad.

Jenta er også siktet for å ha forsøkt å gripe et ladd tjenestevåpen under et fengslingsmøte i desember i fjor. Ifølge forsvareren har hun forklart at hun hørte stemmer som ba henne gjøre dette.

Tre rettspsykiatrisk sakkyndige har observert jenta og konkludert med at hun er strafferettslig tilregnelig. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.