Flyktninger får fritt krysse Makedonias grense

Gevgelija (NTB-Reuters-AFP): Flere tusen migranter, de fleste av dem syriske flyktninger, fortsatte reisen nordover etter at Makedonia ga opp å stanse dem og i stedet satte inn ekstra busser og tog.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Søndag morgen krysset flere hundre migranter og flyktninger uhindret grensa mellom Hellas og Makedonia. Makedonske myndigheter klarte ikke å håndtere det store antallet migranter som daglig tar seg inn i landet over sørgrensa, og politi og soldater ble satt inn i forsøket på å slippe dem inn i mindre puljer.

Styrkene brukte lørdag køller, sjokkgranater og tåregass for å hindre desperate flyktninger i å ta seg over piggtrådgjerdet langs grensen og fortsette reisen nordover, og flere mennesker ble skadd.

Men lørdag kveld ga politiet opp og lot alle krysse grensen da flere tusen mennesker presset seg gjennom politisperringene og løp mot åkrene på den andre siden av grensa.

Søndag var tungt utstyrt politi fortsatt på plass langs Makedonias sørlige grense, men de gjorde lite for å dempe en jevn strøm av migranter, mange av dem krigsflyktninger fra Syria og andre konfliktfylte land i Midtøsten.

Søndag ettermiddag hadde over 6.000 flyktninger og migranter krysset grensen inn til Serbia, opplyser Serbias forsvarsminister Bratislav Gasic. Her fikk de mat og husrom i en teltleir i grensebyen Miratovag, melder den serbiske kringkasteren RTS. Migrantene ble deretter busset til nabobyen Presevo, hvor politiet ga dem papirer og hjalp dem inn på nye busser som skulle ta dem til Ungarn og EU. De fleste av dem er flyktninger fra det krigsherjede Syria. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.