Foto: Jose Luis Magana / FR159526 AP

FARC-geriljaen vil betale oppreisning til ofre

Som del av fredsavtalen med regjeringen bekrefter geriljabevegelsen FARC at de vil betale oppreisning til ofrene år med. Søndag skal colombianerne å stemme over den historiske fredsavtalen.

I tråd med vilkårene i fredsavtalen, «vi vil betale materiell oppreisning til ofrene», heter det i en uttalelse fra Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC).

Inntil nå har FARC hevdet at de ikke har økonomi til å betale erstatning fordi alt har gått til kampen de kjemper. Kritikerne av fredsavtalen, som ble undertegnet av den colombianske regjeringen og opprørere mandag, etter nesten fire år med forhandlinger, har argumentert med at geriljaen uansett ikke vil betale oppreisning.

FARC tilbakeviser dette og forplikter seg til å innrapportere til regjeringen økonomiske og andre ressurser de sitter på i løpet av de 180 dagene de har til å avvæpne seg. Myndighetene på sin side er forpliktet til blant annet å gjennomføre jordreform, endre strategi i kampen mot narkotika og øke innsatsen i deler av landet som de tidligere har oversett. (©NTB)