Milutinovic reiste med et fly som den jugoslaviske regjeringen har stilt til rådighet. Flyet var flere timer forsinket på grunn av tåke på flyplassen i Beograd.Jeg kan bekrefte at Milutinovic har reist til Haag. Han dro frivillig, sa den jugoslaviske visejustisministeren Nobosja Sarkic til nyhetsbyrået AFP etter avreisen.

Tidligere ble det meldt at han allerede hadde reist på et rutefly fra det jugoslaviske selskapet JAT, men han var ikke på flyet da det kom til Amsterdam.

Den 60 år gamle Milutinovic, som er etterlyst av Haag-domstolen, reiser frivillig etter at han mistet immuniteten han nøt godt av mens han var president. Hans presidentperiode utløp ved slutten av året.

Milutinovic er anklaget for å ha ansvar for forbrytelser som de serbiske sikkerhetsstyrkene begikk mot albanske sivile under Kosovo-krigen fra 1998 til 1999. Selv nekter han for at han hadde makt over hæren eller politiet.

Jugoslaviske og serbiske myndigheter har bedt Haag-domstolen om å løslate Milutinovic mot kausjon på grunn av dårlig helse og som en anerkjennelse av at han vil samarbeide med domstolen.

Serbia og Jugoslavia er kommet under økende press fra domstolen for å utlevere krigsforbrytermistenkte, særlig den tidligere bosnisk-serbiske hærføreren Ratko Mladic, som trolig bor i Beograd.

Haag-domstolens etterforskere mener han lever trygt i den jugoslaviske hovedstaden under hærens beskyttelse, men myndighetene avviser kjennskap til hvor han er.