Styrkens menneskerettssjef Guillaume Ngefa la torsdag fram dokumentasjon på en rekke overgrep begått av soldater som støtter president Alassane Ouattara. Overgrepene er dokumentert mellom 11. juli og 10. august, flere måneder etter at den væpnede konflikten mellom Ouattara og tidligere president Laurent Gbagbo var over i april.— Menneskerettsgruppen har dokumentert 26 tilfeller av utenomrettslige drap, 85 vilkårlige pågripelser og elleve tilfeller av voldtekt, sier Ngefa.

— Menneskerettssituasjonen er fortsatt svært skjør til tross for forbedringer i sikkerheten. Det er begått en rekke brudd på menneskerettighetene, sier Ngefa.

Støtte fra tidligere opprørere nord i landet var en viktig årsak til at Ouattara klarte å styrte Gbagbo fra makten da Gbagbo nektet å trekke seg etter å ha tapt valget i november. Det er de tidligere opprørerne som nå anklages for brudd på menneskerettighetene.

Maktkampen mellom Ouattara og Gbagbo kastet Elfenbenskysten ut i en blodig borgerkrig som kostet minst 3.000 mennesker livet. (©NTB)