Arbeiderpartiet bruker tre millioner kroner mer i år enn i forkant av forrige lokalvalg. Senterpartiet har kuttet en tredel av valgkampmidlene fra 2007-valget, skriver Dagsavisen.Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum avviser at partistøttesaken, hvor de har måttet gi tilbake 700.000 støttekroner og betale en foretaksbot på 200.000 kroner, har tømt valgkassa.

– Det påvirker egenkapitalen til partiet, men ikke valgkampbudsjettet. Vi pleier ikke å bruke så mye penger på lokalvalgene. Vi har ikke så mange rike onkler, men mange dyktige folk lokalt, sier han.

Arbeiderpartiet bruker mye av sine penger på rosene de deler ut. Valgkampmateriell, ekstra personell, annonsering og kursing er blant valgutgiftene til de norske partiene.

Høyre bruker en halv million kroner mindre i år, mens Frp jekker budsjettet tilsvarende opp. Begge ender derfor på 8 millioner kroner. SV bruker fire millioner og Venstre to. KrF kutter nesten like mye som Sp og har satt av 1,1 millioner kroner til å forkynne sitt valgbudskap. (©NTB)