Dermed ser det ut til at eiendomsmogulen og milliardæren har vunnet sitt tredje nominasjonsvalg på rad.

De første resultatene fra opptellingen viser at Trump ligger et godt stykke foran rivalene med omkring 42 prosent av stemmene, mens og Marco Rubio og Ted Cruz kjemper om andreplassen med henholdsvis om lag 25 og 22 prosent av stemmene.

Derfra er det langt ned til Ben Carson og John Kasich, som begge ligger an til å få under 10 prosent av stemmene.

Trump-jubel

Det brøt ut umiddelbar jubel på Trump-leirens samlingssted i Las Vegas da de første resultatene begynte å komme inn tirsdag kveld.

Før Nevada-nominasjonsmøtene tirsdag kveld hadde Trump så langt fått støtte fra 67 delegater fra de foregående møtene i Iowa, New Hampshire og South Carolina. I Nevada er det til sammen 30 delegater, og det er dermed fortsatt lang vei igjen før Trump når målet om totalt 1.237 delegater på Republikanernes landsmøte i juli.

Nevada er først ut av de vestlige statene, og kandidatene møter en befolkning som i større grad gjenspeiler landet som helhet. Dermed kan resultatet gi en god pekepinn på hvordan den generelle stemningen blant folk flest er.

Rubio-spenning

Trump har ledet stort på de få meningsmålingene som er gjort i Nevada i forkant av nominasjonsmøtene. Eksperter har spådd at han ville komme til å få 35 prosents oppslutning.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til om Marco Rubio ville klare å hale innpå Trump i Nevada. I motsetning til den frittalende eiendomsmogulen er Rubio godt likt i ledelsen av Det republikanske partiet, som håper 44-åringen vil klare å etablere seg som Trumps hovedutfordrer.

Heller ikke den svært konservative evangelisk-kristne Ted Cruz har en høy stjerne hos partiledelsen.