Kim Jong-un beordrer flere atomtester

Seoul (NTB-AFP): Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, har ifølge statlige medier beordret flere atomtester med de miniatyriserte stridshodene han hevder landet har utviklet.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Da han overvar en oppskyting av en ballistisk rakett torsdag, understreket Kim hvor viktig det er å gjennomføre «flere atomprøvesprengninger for å anslå den ødeleggende kraften i de nyutviklede atomstridshodene», opplyser det statlige nyhetsbyrået KCNA fredag.

Onsdag publiserte statlige medier bilder av at Kim besøkte atomteknikere og bilder hvor han står ved siden av det som påstås å være et såkalt miniatyrisert atomstridshode, som kan monteres på ballistiske raketter. Kim gjentok en tidligere trussel om umiddelbart atomangrep dersom «den sabelraslende» øvelsen til USA og Sør-Korea «skulle skade så mye som et tre eller et gresstrå» på nordkoreansk territorium.

— Jeg vil beordre et angrep med alle militære midler, sa han.

Ifølge KCNA var torsdagens oppskyting en del av en øvelse som inkluderer bruk av atomvåpen mot invasjonsstyrker. Den er et svar på en stor sørkoreansk-amerikansk militærøvelse, som regimet i Pyongyang oppfatter som en provokasjon.

Spenningen på den koreanske halvøya er skjerpet etter en rakettoppskyting i februar, som utløste skjerpede FN-sanksjoner. Eksperter har tatt brodden av Kims trusler og toner ned Nord-Koreas evne til å gjennomføre et atomangrep. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.