Sanders-leiren vil endre Demokratene

Los Angeles (NTB-AP-AFP): Selv om det etter alle solemerker ser ut til at Hillary Clinton blir Demokratenes presidentkandidat, gir ikke Bernie Sanders opp. Sanders-leiren kjemper for politiske endringer.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

To dager før den siste store nominasjonsdagen er det svært jevnt løp mellom de demokratiske presidentkandidatene Bernie Sanders og Hillary Clinton i California.

Tirsdag er det nominasjonsvalg i seks delstater, blant annet i delstaten som er USAs mest folkerike. Clinton og Sanders har henholdsvis 49 og 47 prosents oppslutning, ifølge en måling YouGov har utført for CBS News.

I New Jersey, hvor det også er nominasjonsvalg tirsdag, leder Clinton med solide 61 prosent mot Sanders 34 prosent.

For å sikre seieren under Demokratenes landsmøte i juli må en kandidat få støtte fra 2.383 delegater. Clinton mangler kun 60 delegater for å nå målet. Hun har solid støtte i partiapparatet, og står langt sterkere enn Sanders blant de såkalte superdelegatene. Få tviler derfor på at hun blir Demokratenes presidentkandidat, uansett utfallet tirsdag.

Samtidig viser Sanders ingen tegn til at han har gitt opp kampen, og i helgen oppfordret han mediene til å ikke krone Clinton til seierherre riktig enda. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.