Melania Trump kastet seg ut i valgkampen

Melania Trump tok til orde mot mobbing og bøllete oppførsel da hun holdt sin første valgkamptale torsdag. Det gikk ikke ubemerket hen hos noen amerikanske TV-kommentatorer.

Publisert: Publisert:

Melania Trump talte på et valgkamparrangement i Berwyn i Pennsylvania torsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

WASHINGTON: – Vi må finne bedre måter å snakke sammen og respektere hverandre på, sa Melania, som advarte mot en stadig økende mobbe- og bøllekultur i samfunnet.

– Har hun hørt hvordan mannen hennes snakker, sa en kommentator på CNN rett etter at Melania Trump var ferdig med sin tale.

Det var på forhånd forventet at Melania vil forsøke å forandre det bildet motkandidat Hillary Clinton har tegnet av Trump som kvinnefiendtlig.

– Det vil bli en ære og et privilegium for meg å tjene dette landet. Jeg skal være en forkjemper for kvinner og for barn, sa hun.

Melania snakket også om sin egen bakgrunn som innvandrer fra Slovenia og beskrev det å få amerikansk statsborgerskap som det største privilegiet i verden.

– Da jeg vokste opp var USA synonymt med frihet og muligheter, sa hun.

Talen var tenkt å appellere til forstadskvinner, hvis stemmer vil bli avgjørende for den republikanske kandidatens sjanser i delstaten Pennsylvania.

Fram til nå har Melania Trump stort sett holdt seg utenfor valgkampen for å ta vare på parets ti år gamle sønn Barron.

Torsdagens tale ble avholdt i et idrettsanlegg i byen Berwyn utenfor Philadelphia og var hennes første opptreden alene under presidentvalgkampen. Sist gang hun holdt tale var under republikanernes landsmøte i juli.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. USA
  2. Melania Trump
  3. Hillary Clinton
  4. Donald Trump
  5. Presidentvalget i USA