Samtidig fortsetter søket etter den savnede jenta, og politiet har fått inn over tusen tips i saken.Politiet har vitner som sier de har sett mannen i Stjärnsund mer enn han selv har sagt. Blant annet skal de ha sett bilen hans stoppe på stedet samme dag som jenta forsvant.

Det kom også fram at han er mistenkt for å ha oppbevart barnepornografi. Politiet har tatt beslag i PC-en hans og funnet bilder som de mener er av barn i seksuelle sammenhenger.

— Tynne bevisMannens forsvarer, Jan Kyrö, sier at bevisene er altfor tynne til å kunne varetektsfengsle ham.

Til tross for at 42-åringen har innrømmet å ha vært i Stjärnsund samme dag som Engla forsvant, har politiet smått med bevis mot ham.

— Vi har vitneopplysninger og litt teknisk bevismateriale, men jeg kan ikke gå nærmere inn på hva, sier polititalsmann Sven-Åke Petters.

42-åringen og hans forsvarer ble på kort varsel kalt inn til avhør torsdag kveld. Der fikk mannen vite at han er mistenkt for barnebortføring. Men han blir ikke framstilt for fengsling før fredag.

— Nei, forsvareren hans har ikke tid til å delta på fengslingsmøte i dag. Men dersom han blir varetektsfengslet, vil det gi oss mer ro og tid. Blir han ikke varetektsfengslet, må vi intensivere etterforskningen, sa Petters torsdag.

Leter etter farenPolitiet har heller ikke klart å komme i kontakt med jentas far. Ifølge opplysninger fra nyhetsbyrået TT skal imidlertid faren, som nå befinner seg i Canada, via sin mor ha fått beskjed om at datteren er forsvunnet.

— Men vi vet hvor han er, så dette kommer til å løse seg. Han er ikke så veldig aktuell i denne sammenhengen. Vi ønsker likevel å komme i kontakt med ham for å stille ham noen spørsmål, forklarer Petters.

Tusen tipsPolitiet fortsetter med å avhøre folk etter som tipsene strømmer inn. Polititalsmann Petters forteller at politiet til nå har mottatt i overkant av tusen tips.

— Noen av tipsene har substans, men mye kan siles bort, sier Petters og legger til at ingen av tipsene så langt har ført til konkrete spor etter Engla.

Letingen etter jenta fortsetter i området utenfor Stjärnsund i Dalarna, der Engla forsvant lørdag. Både politi, spesialtrente hunder og frivillige deltar i letingen.

Politiet har gjennomsøkt en sommerhytte i området som 42-åringen har tilgang til, men har ikke funnet noe der.

Fredag settes en spesialstyrke bestående av 25 politimenn, blant dem seks hundeførere, inn i letingen på alle de områdene der vitner har gjort observasjoner som kan knyttes til forsvinningen.

Engla Juncosa-Höglund hadde spilt fotball sammen med venner da hun lørdag ettermiddag skulle sykle hjem på egen hånd. Hun snakket med moren sin på mobiltelefon rett før hun begynte å sykle, og ble fotografert av noen hun tilfeldigvis møtte på vei hjem. Deretter forsvant hun sporløst.

Sykkelen ble senere funnet skjult i skogen 500 meter fra hjemmet. (©NTB)