Rettssaken starter 31. januar, og tiltalte må oppholde seg i Førde den uken saken er ventet å ta. Dersom han skal bo i ett av de fengslene som ligger nærmest, blir det flere timers kjøring fram og tilbake hver dag. Derfor vil lensmannen i Førde tilby ham én av fire celler på lensmannskontoret. Forsvarer Ivar Blikra protesterer, og sier til avisen Firda at dette er i strid med norsk lov og menneskerettighetene.

— Her risikerer en at folk ligger og spyr, og at de skriker i abstinens. Det nytter ikke å si at de skal holde fred fordi en i nabocella skal forberede seg til en straffesak, sier Blikra. Han krever hotellopphold med politivakt for sin klient.

Lensmann Kjell Fonn i Førde sier at politiet vil gjøre glattcella så komfortabel som mulig, blant annet ved å møblere den. I dag er det bare en soveplass og et toalett i hjørnet i det 7-8 kvadratmeter store rommet.

— Dessuten skal tiltalte sitte i retten store deler av dagen, han skal ikke sitte hele døgnet i cella, slik de som sitter i varetekt risikerer, påpeker lensmannen. (©NTB)