Søndag ble 18 antatt illegale immigranter er funnet gjemt i en lastebil på motorveien M1 nær Flamstead nord for London, opplyser britisk politi. Den 40 år gamle polske sjåføren er pågrepet, mistenkt for å ha hjulpet migrantene å komme seg ulovlig inn i Storbritannia. De 18 immigrantene hevder de kommer fra Vietnam, skriver BBC.

Lørdag ble 85 migranter funnet forlatt i en lastebil på en motorvei i Østerrike, ifølge politiet. Flyktningene, de fleste av dem afghanske, hadde vært innelåst i lastebilen i minst 12 timer. En kvinne som var gravid i åttende måned ble fraktet til sykehus etter at hun besvimte.

Flyktningene ble tvunget til å lage hull i veggene på lastebilen for å kunne puste, og flere av dem var i så dårlig form at de måtte fraktes til sykehus, ifølge den østerrikske kringkasteren ORF.

I tillegg ble seks syriske familier, til sammen 40 personer, funnet på en gressplen ved siden av en motorvei i Østerrike, opplyser landets politimyndigheter.

Stedet der lastebilen ble stanset i Storbritannia, ligger 178 kilometer nordvest for Folkstone, der den britiske Eurotunnel-terminalen ligger. I forrige uke dominerte de mange tusen migrantene som prøvde å komme seg fra Calais i Frankrike til Storbritannia, det britiske nyhetsbildet. (©NTB)