Flere norske ambassadeansatte tatt for skattejuks

Oslo (NTB): 75 norske ansatte ved USAs ambassade i Oslo er tatt for å jobbe svart. Ifølge skattedirektøren har de til sammen unndratt 53 millioner kroner fra beskatning.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ti av de 75 sakene er ikke ferdigbehandlet, noe som betyr at beløpet som er holdt unna beskatning vil vokse. Det svarte arbeidet har pågått i perioden fra 2001 til 2011, melder TV 2. Da saken ble kjent i november i fjor dreide det seg om vel 50 personer.

— Dette er en omfattende sak. Det er altså 75 ulike tilfeller vi snakker om. 14 av disse sakene er så alvorlige at vi har gått til politianmeldelse. Per nå har vi avdekket 53 millioner kroner som er unndratt beskatning, sier skattedirektør Hans Christian Holte til TV 2. — Dette har vært et utbredt problem ved ambassaden. Derfor er vi godt fornøyd med at vi har fått tatt skikkelig tak i det, sier skattedirektøren.

De 14 som er anmeldt risikerer bøter og fengselsstraffer. De 61 andre har fått straffeskatt på mellom 30 og 60 prosent i tillegg til den ordinære skatten. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.