Det brant kraftig i luksushotellet Mandarin Oriental i London onsdag ettermiddag. Foto: AP / NTB scanpix Det brant kraftig i luksushotellet Mandarin Oriental i London onsdag ettermiddag. Foto: AP / NTB scanpix

Brann i luksushotell i London

Det brant kraftig i luksushotellet Mandarin Oriental i Knightsbridge i London onsdag, men det har ikke kommet melding om at noen personer har kommet til skade.

120 brannfolk og 25 brannbiler ble satt inn i slukkingsarbeidet i det tolv etasjer høye hotellet, melder brannvesenet på Twitter. En rekke ambulanser ble også sendt til hotellet, men det har foreløpig ikke kommet meldinger om personskader.

De første meldingene om brannen kom like før klokka 16 lokal tid. Like etter veltet tykk svart røyk opp fra taket på hotellet og var synlig over store deler av London onsdag ettermiddag og kveld. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

Evakuert

Ansatte og gjester ble raskt evakuert og bedt om å gå til Hyde Park like ved der de fikk utdelt vannflasker.

– Brannalarmen gikk og alle ble bedt om å gå ut, forteller en av de ansatte til Sky News.

– Alle har det bra, men vi vet ennå ikke hvordan brannen startet, sier han.

En talsmann for hotellet sier at hotelledelsen foreløpig ikke ønsker å gi noen kommentarer.

Nylig restaurert

Bilder på sosiale medier viser kraftig røykutvikling på taket av den nesten 120 år gamle bygningen, men øyenvitner forteller til britiske medier at man kunne se at det brant i de midtre etasjene.

Hotellet har nylig vært gjennom en omfattende restaurering og oppussing, og i tillegg til å være et femstjerners hotell huser det også flere luksusrestauranter, deriblant restauranten Dinner som drives av kjendiskokken Heston Blumenthal.

Mandarin Oriental Hotel ligger i det fornemme strøket Knightsbridge, rett sør for Hyde Park.