— Dette er et oppsiktsvekkende signal fra en rød-grønn regjering som tar prinsipiell avstand fra okkupasjon, og underminerer kraftig Norges status blant palestinerne, sier generalsekretær Finn Erik Thoresen.Norsk Folkehjelp viser til Israels stengning av Gazastripen og anklager landet for å straffe palestinerne kollektivt ved kutte drivstoff- og strømleveranser til området.

— Kollektiv straff er et klart brudd på folkeretten. Israel er fremdeles okkupantmakt på Gazastripen, og det er på høy tid at det internasjonale samfunn holder Israel ansvarlig for dette kollektive overgrepet mot 1,5 millioner mennesker, sier Thoresen.

Hjelpeorganisasjonens generalsekretær reagerer sterkt på Utenriksdepartementets oppfordring til norske bedrifter om å investere i Israel.

— Norsk Folkehjelp beklager sterkt at den norske regjeringen oppfordrer til økt handel med Israel i denne situasjonen. Israel er en okkupantmakt og bryter menneskerettighetene, sier Thoresen som oppfordrer utenriksminister Jonas Gahr Støre til å trekke tilbake oppfordringen til norske bedrifter. (©NTB)