En talsperson fra Israels væpnede styrker (IDF) sier det er snakk om «et bredt angrep for å ødelegge militære mål» som svar på raketter skutt fra libanesisk side av grensen.

I tillegg til fly og helikoptre har IDF brukt artilleri og stridsvogner, sier talspersonen. Målene som er oppgitt, inkluderer infrastruktur, et militært hovedkvarter, rakettoppskytingsstillinger, våpenlagre og militæranlegg.

En fremtredende kilde i Hizbollah sier den væpnede libanesiske gruppen angrep 19 stillinger i Nord-Israel torsdag. Målene, som lå nær grensen mellom de to landene, inkluderte militære installasjoner, sier kilden, uten å komme med detaljer.

Også Hamas' væpnede fløy i Libanon skal ha skutt raketter mot Israel torsdag. I en melding på Telegram sier gruppen at den skjøt tolv raketter mot Kiryat Shmona.

Nyhetsbyrået AFP siterer israelsk helsepersonell på at to er såret i et rakettangrep i byen. En av de sårede er en 25-åring som har fått moderate skader etter å ha blitt truffet av splinter, opplyser de.

Den israelske avisen Haaretz skriver at det brøt ut en brann i Kiryat Shmona etter et nedslag.