Mannen i begynnelsen av 50-årene er siktet etter straffelovens paragraf 264 for grove trusler med kniv, opplyser politiet.

– Politiet er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen, og det er også for tidlig å si noe om motiv eller bakgrunn for hendelsen, opplyser Sasha Danest Ingebrigtsen, politiadvokat i Oslo politidistrikt, i en pressemelding.

«Noe kjent»

Mannen er tidligere «noe kjent for politiet», opplyser Ingebrigtsen. Han har fått oppnevnt advokat Vegar Aaløkken som forsvarer.

– Jeg har foreløpig ikke vært i kontakt med min klient, men har hatt en samtale med politiet. Jeg har representert mannen tidligere og har sagt at jeg også vil gjøre dette i denne saken. Nå vil jeg møte klienten på sykehuset så fort dette er mulig å få gjennomført, sier Aaløkken til Dagbladet.

Politiet jobber med å hente inn informasjon og avhøre vitner. Det er tre personer som har status som fornærmet i saken.

Truffet i et bein

Det var klokken 5.20 onsdag morgen at politiet fikk melding om at en mann truet flere personer på E18. Da politiet kom fram, forsøkte mannen å ta seg inn i flere biler. Politiet avfyrte da ett skudd som traff mannen. Han ble truffet i et bein, opplyser politiet til TV 2. Det er tre eller fire fornærmede i saken.

Mannen som ble skutt, er ikke alvorlig skadd og behandles på sykehus. Det er ikke meldt om andre skadde, opplyser politiet.

E18 ble sperret under Bygdøylokket i østgående retning mens politiet gjennomførte teknisk og taktisk etterforskning, men strekningen ble åpnet igjen litt før klokka 8.

Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen.