Spania: Fare for fastlåst situasjon

Høyrepartiet PP ble største i valget i Spania, og lederen vil forsøke å danne regjering. Samtidig har ingen blokker flertall, og situasjonen kan bli fastlåst.

Rundt midnatt var 99 prosent av stemmene talt opp. Konservative Partido Popular (PP) ble størst med 136 mandater, mens sosialistpartiet (PSOE) får 122 mandater.

Russland: Droner skutt ned

Droner har truffet to bygninger i Moskva, opplyser byens ordfører. Ifølge Russlands forsvarsdepartement ble to droner avfyrt fra Ukraina avskåret og ødelagt.

Ifølge ordfører Sergej Sobjanin skjedde droneangrepene rundt klokka 4 i natt lokal tid. Han opplyser at det ikke er døde og heller ingen omfattende skader. Dronene skal ha truffet bygninger der det ikke bor noen.

Attentat mot ordfører i Ecuador

Ordføreren i Manta i Ecuador er skutt og drept. Motivet for attentatet er ukjent, men hendelsen har sjokkert det politiske miljøet i det søramerikanske landet. 38-årige Agustin Intriago ble skutt i går lokal tid, ifølge myndighetene i landet.

Ifølge innenriksminister Juan Zapata døde også en kvinne i hendelsen. Fire andre personer ble skadd, blant dem de to mistenkes for drapet, opplyser han.

Alvorlig båtulykke i Lyngdal

En fritidsbåt med fire personer om bord grunnstøtte ved Korshavn i Lyngdal. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men ifølge Hovedredningssentralen framstår ulykken som alvorlig.

– Det er en fritidsbåt med fire personer om bord som har kollidert med en jernsøyle, opplyser redningsleder Andreas Næsheim ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Mann forsøkte å stjele ambulanse

En mann i 30-årene er pågrepet etter at han i natt forsøkte å stjele en ambulanse utenfor legevakten i Lillestrøm. Hendelsen ble meldt til politiet ved midnatt.

Da politiet kom til stedet, forsøkte gjerningsmannen å løpe fra politiet. Det klarte han ikke. Han ble pågrepet ved Lillestrøm stasjon og kjørt til arresten.

Enebolig overtent i Kristiansand

En enebolig på Nodeland i Kristiansand ble i natt overtent. Én person var i huset da det begynte å brenne. Vedkommende skal ha kommet seg uskadd ut av huset, men to hunder kom seg ikke ut, opplyser politiet i Agder.

Nødetatene meldte om brannen klokken 0.15. Politiet startet evakuering av omkringliggende boliger, men ved 0.30-tiden ble det opplyst at det ikke lenger var spredningsfare til andre bygninger.

Djokovic trenger hvile

Novak Djokovic kommer ikke til å spille ATP-turneringen i august i Toronto i Canada. Serberen sier han er sliten og trenger mer hvile. Dermed blir ikke tennisstjernen å se i den eneste canadiske turneringen på ATP-touren. Det kommer fram i en kunngjøring fra Tennis Canada.

– Jeg har alltid likt tiden i Canada, men etter å ha snakket med støtteapparatet mitt, mener vi dette er den riktige beslutningen, sier Djokovic, som fire ganger tidligere har vunnet turneringen i Toronto.