Filippinenes president truer med å forlate FN

Manila (NTB-AFP-AP): Filippinenes president Rodrigo Duterte vil ikke ha noe av at FNs kritiserer hans nådeløse kamp mot kriminalitet, og truer med å forlate verdensorganisasjonen.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Minst 1.500 mennesker har dødd siden Duterte ble tatt i ed som ny president tidligere i år og straks gjorde alvor av løftene om en offensiv mot kriminalitet, inkludert ved å drepe kriminelle.

Duterte opplyser at han i stedet for å være en del av FN-samarbeidet kunne tenke seg å danne en egen rivaliserende organisasjon sammen med Kina og andre land, blant annet afrikanske.

— Kanskje vi bare må ta en avgjørelse om å trekke oss ut av FN. Hvis du er en så respektløs horesønn, da bare forlater jeg deg, sa presidenten på en pressekonferanse i hjembyen Davao søndag.

FNs spesialrapportør på utenomrettslige likvideringer, Agnes Callamard, sa i forrige uke at Dutertes løfter om immunitet og belønning til politifolk som dreper kriminelle, er brudd på folkeretten.

Hun har sagt at hun ønsker å besøke Filippinene for å undersøke anklagene, men en talsmann for Duterte, Ernesto Abella, sier hun ikke er velkommen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.