Det frekke tyveriet skjedde natten før Nelson sto på scenen i Oslo Spektrum for å hylle sin gode venn Jimmy Carter under Nobels fredspriskonsert 11. desember.Ifølge VG skal 20-åringen fått med seg dollar verd flere tusen kroner, en flaske rødvin og en veske med passene til Nelson og hans familie, som også intetanende lå og sov i den 350 kvadratmeter store kongesuiten på Radisson SAS Plaza.

Pågripelsen av tyven ble ikke spesielt vanskelig for politiet, ettersom han etter å ha tømt rødvinsflasken sprayet en såkalt "tag" på et skilt utenfor kongesuiten. Stovner politistasjons eksperter på tagging ble koblet inn i saken, og de dro straks kjensel på signaturen.

Den tilhørte en kjenning av oss, som er en 20 år gammel mann fra Romsås, sier politioverbetjent Stein Erik Olsen ved politistasjonen.

20-åringen ble pågrepet kjørende i en bruktbil han hadde kjøpt for countrylegendens penger. Passene hadde han rukket å kvitte seg med.

Mannen har erkjent at han stjal pengene, men politiet vet foreløpig ikke hvorfor han valgte å bryte seg inn i Nelsons suite.

Ledelsen ved Radisson SAS Plaza ønsker ikke å uttale seg om den pinlige saken.

På generelt grunnlag kan jeg si at vi har en sikkerhetsavdeling som er bemannet hele døgnet, bemannet hovedinngang og låsesystemet er elektronisk. Det skjer så å si aldri at vi kommer over uvedkommende her på hotellet, sier hotelldirektør Tarje Hellebust.