En halv time før stengetid snudde hovedindeksen igjen nedover og sluttet på 351,44 poeng, en nedgang på 0,48 prosent. Statoil, som vekter med over 25 prosent i indeksen, steg selv med 2,29 prosent etter at selskapet dagen før måtte registrere en uforståelig sterk nedgang.På hovedlisten ble det nedgang for 39 selskaper og oppgang for 19. Den brede all share-indeksen viste nedgang for 83 selskap, uendret for 53 selskap som omsettes lite, og oppgang for i alt 45 selskap.

Det har vært en svært dårlig uke på Oslo Børs, til tross for oljeprisen som ligger godt over 100 dollar per fat, og et gigantisk oljefunn på norsk sokkel.

Selv om Oslo er Europas oljebørs viser denne utviklingen at det er gjennomslagskraft i kredittskvisen i Europa, den generelle frykten for økonomisk stagnasjon og USAs fortvilte forsøk på å få flere mennesker i. Først når trenden snur vil de virkelige verdiene i oljesektoren på Oslo Børs komme til syne, men når det blir, er analytikere i Norge og utlandet definitivt ikke enige om.

Hittil i år har hovedindeksen sunket med 20,08 prosent, og hele nedgangen er kommet de siste tre månedene. I Europa har bare de to sterkeste vekstøkonomiene, den tyske og den svenske, falt kraftigere på børsen enn hovedindeksen i Oslo. (©NTB)