Jeg er fristet til å si at vi er på vei mot lovløse tilstander hvis ikke dette rettes på, sier politimester Per M. Marum i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.Det er særlig ni personer, alle nordmenn, som er politiets hodebry nå i sommer.

En av dem ble pågrepet for innbrudd i en leilighet i slutten av juni. Mannen ble løslatt med en gang. Bare én time senere blir han pågrepet på nytt på vei inn i en annen leilighet. Politiet måtte nok en gang la mannen gå.

En annen mann ble pågrepet for flere innbrudd. Politiet ønsker å varetektsfengsle ham, men det finnes ikke plass, og mannen ble tatt på nytt for tyveri to uker senere. Heller ikke da var det plass i fengsel, ifølge Adresseavisen.

Politimesteren sier at dette er svært frustrerende for politiet. Alle fengslene i Nordre fengselsdistrikt er kontaktet, men et er plassmangel over alt.

Ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk i Justisdepartementet sier at de skaffer flere varetektsplasser hvis politiet rapporterer at det er behov for det, men enkelte må kanskje sitte fengslet i andre deler av landet.

I Oslo fengsel er det nå ledige plasser. I tillegg skal Tromsø fengsel ombygges og utvides. Det planlegges også et nytt fengsel i Halden og utvidelse av varetektskapasiteten i Bergen.