I alt 48 selskap steg i verdi mens fem forble uendret. Over hele Europa steg aksjeverdiene etter at investorene hadde fått natten på seg til å fordøye signalene fra EUs sentralbank. De negative reaksjonene torsdag endret seg ganske raskt til sluttnoteringer som lå på det høyeste nivå siden mars.

Bedre jobbtall enn ventet fra USA styrket også fremtidstroen i Europa samtidig som Wall Street reagerte med å sende verdiene opp rundt 2 prosent på de tre viktigste indeksene bare tre timer etter åpning.

I Oslo ga det et ekstra løft da oljeprisen steg til 109 dollar per fat. Likevel måtte Statoil nøye seg med en oppgang på 1,96 prosent mens Aker Solutions steg med 4,11 prosent og Frontline med 4,06. I alle bransjer var det oppgang. Orkla steg med 1,55 prosent og Schibsted med 3,03 prosent

Telenor steg med 2,06 prosent etter å ha fått litt drahjelp av utviklingen i India der selskapet nå er tilbake på banen i verdens vekstmarked nummer én.

Euroen er stabil mot den norske kronen, men fredagen ga også en økning i alle interbankrenter. Tre måneders NIBOR gikk opp med ti punkter fra dagen før. Omsetningen fredag var på 2,7 milliarder. Hittil i år har hovedindeksen steget med 10,97 prosent. (©NTB)