DEMONSTRERER: En demonstrant brenner et flagg i Tripoli i Libanon. Lørdag ble syriske ambassader i Berlin, London, Kairo og Kuwait stormet etter meldinger om nye voldshandlinger i Syria. DEMONSTRERER: En demonstrant brenner et flagg i Tripoli i Libanon. Lørdag ble syriske ambassader i Berlin, London, Kairo og Kuwait stormet etter meldinger om nye voldshandlinger i Syria. Foto: Scanpix

Demonstranter stormet syriske ambassader

Demonstranter har stormet de syriske ambassadene i Berlin, London, Kairo og Kuwait, etter meldinger om nye voldshandlinger i Syria.

BERLIN: Flere hundre mennesker klarte å innta ambassadeområdet i Kuwait by lørdag, til tross for at sikkerhetsstyrker avfyrte varselskudd. Ifølge Kuwaits myndigheter ble det syriske flagget revet ned og eiendeler ødelagt. Flere kuwaitiske vakter skal ha blitt såret, ifølge myndighetene, mens en menneskerettsgruppe hevdet på Twitter at to demonstranter ble såret. De syriske ambassadeansatte kom uskadd fra dramaet. 40 mennesker ble pågrepet i uroen.

I Egypts hovedstad Kairo tok demonstranter seg inn på ambassadeområdet natt til lørdag. Møbler og datamaskiner ble knust, og bygningen ble forsøkt påtent.

Egyptisk politi fjernet demonstrantene og pågrep seks menn. Senere på natten samlet rundt 200 demonstranter seg utenfor politistasjonen med krav om at de måtte bli løslatt.

Også i London ble den syriske ambassaden gjenstand for protester natt til lørdag. Rundt 150 demonstranter omringet bygningen og fem ble pågrepet etter å ha tatt seg inn på ambassadeområdet, opplyser britisk politi.

Fredag ettermiddag var det ambassadebygningen i Berlin som fikk unngjelde. Rundt 20 demonstranter av syrisk opphav klarte å ta seg inn i ambassadebygningen.

De smadret møbler og inventar, skrev slagord på veggene og hengte flagg ut av et vindu. Tysk politi var raskt på plass og pågrep inntrengerne, som senere ble løslatt.