Grøvan: - Telenor må ha visst hva som foregikk i Vimpelcom

Oslo (NTB): Telenors styrerepresentanter i Vimpelcom må ha kjent til korrupsjonen i selskapet, mener Hans Fredrik Grøvan (KrF) i Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité.

Publisert Publisert
  • NTB

Torsdag inngikk det delvis Telenor-eide selskapet forlik med amerikanske myndigheter om å betale 795 millioner dollar etter å ha innrømmet korrupsjon. Grøvan mener det første spørsmålet kontrollkomiteen må stille seg, er hva Telenor og Telenors styrerepresentanter visste om hva som foregikk i Vimpelcom, skriver E24. — Slik det kan se ut, basert på kjennskapen vi har i dag, ville det være underlig om ikke også Telenors styrerepresentanter i Vimpelcom hadde kjennskap til hvordan dette har foregått. Dette må Telenors styrerepresentanter ha kjent til, sier Grøvan.

KrF-politikeren sier han vil høre med Riksadvokaten når kontrollkomiteen kan holde en ny høring om Vimpelcom. Komiteens andre høring i saken skulle egentlig vært holdt i desember i fjor, men ble utsatt av hensyn til politiets etterforskning.

— Nå er det naturlig for oss å ta kontakt med Riksadvokaten igjen. Vi ønsker ikke å gjøre det vanskelig for etterforskningsmyndighetene å gjøre jobben sin, men samtidig er det som har skjedd svært alvorlig, og vi må komme til bunns i det så fort som mulig, sier Grøvan. (©NTB)

Publisert