Travel natt for politiet

Med sommervarme over de fleste steder i landet, ble det en travel natt for politiet natt til søndag.

Publisert: Publisert:

Varmt vær, frislipp etter koronarestriksjoner og inntak av alkohol har ført til en travel natt for politiet over hele landet. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix

  • NTB

Pent vær, varme og sol får festløvene til nordmenn fram for alvor, ikke minst etter måneder med restriksjoner på uteliv og sammenkomster med mange personer.

Natt til søndag ble dermed en travel natt for politifolk over hele landet.

Politiet i Innlandet melder om over 50 henvendelser med klage på støy og forstyrrelse av natteroen. I tillegg har det vært flere meldinger om småknuffing og slåssing som politiet har måttet rykke ut og ordne opp i.

I Nordland melder politiet om en like travel natt: «Mange har utnyttet det gode været til å ta seg en fest, noe som har resultert i mange klager på feststøy», skriver politiet på Twitter.

I Trøndelag ble også karsken tatt fram, og politiet melder om 65 henvendelser som omhandler forstyrrelse av natteroen på grunn av feststøy i distriktet.

Også politidistriktene på Vestlandet, i Agder og på Østlandet melder om en travel natt som inkluderer slagsmål, bortvising av overstadig berusede personer fra offentlig sted, og flere tilfeller av mistenkt promillekjøring.

Operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo-politiet sier til VG at de har fått veldig mange meldinger om festing og støy, og sier at politiet bruker store ressurser på falske meldinger.

– Folk drar på litt for å få oss til å komme og løse situasjoner, og når vi kommer til stedet viser det seg å ikke være reelt. Det er alvorlig, og disse forholdene blir anmeldt, sier Sandnes.

Hun understreker at dette i verste fall kan gå ut over liv og helse – spesielt når politiet er i en situasjon der de må prioritere hva de bruker ressursene på.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.