Økonomiprofessorer vil flytte fellesferien

I frykt for massekonkurser og høy arbeidsledighet foreslår økonomiprofessor Kjetil Storesletten å legge fellesferien til mai og juni.

Publisert: Publisert:

I frykt for massekonkurser og høy arbeidsledighet foreslår økonomiprofessor Kjetil Storesletten å legge fellesferien til mai og juni. Foto: Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er 246 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Det vi kunne gjort var å si at dette går over innen mai eller juni. Etter det er det full fellesferie og skolestans. Hvis alle heller tar ut ferien i mai eller juni vil man spare ganske mye i permitteringspenger og få til mer verdiskaping, sier Storsletten til Dagens Næringsliv.

– Hvis viruset gir seg i juli, kan man få samfunnet i gang igjen, sier han.

Forslaget får støtte fra økonomiprofessorene Torfinn Harding og Andreas Moxnes, som også frykter at store deler av norsk næringsliv blir utslettet dersom krisen varer lenge.

Harding peker på at bruttonasjonalproduktet ville ha hatt godt av at ferien ble flyttet.

– Vi blir satt tilbake i produksjon på grunn av nedstengningen, og å flytte ferien vil bøte på det. Det kan være krevende å få befolkningen til å klare å jobbe i juli, men det er sånne type tiltak vi må vurdere, sier Harding.

Moxnes mener tiltaket kjøper Norge tid til å utvide kapasiteten i helsevesenet og bidrar til å unngå de negative konsekvensene av skolestengning.

Publisert:

Les også

  1. Over 400 testet, ingen positive prøver

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Koronaviruset
  2. Næringsliv
  3. Koronaviruset
  4. Ferie