En 62 år gammel pensjonert kvinne er i Oslo tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for å ha smuglet med seg 987,7 gram kokain til Norge, skriver Aftenposten.no.

Hadde på seg kokain-truse

Pensjonisten, som til vanlig er bosatt i Frankrike, hadde med seg den verdifulle lasten på et fly fra Brussel til Oslo søndag 28. oktober i fjor. Hun gikk av flyet i 22.20-tiden, men slapp ikke gjennom tollkontrollen på Oslo lufthavn Gardermoen uten en grundigere sjekk.

Og da tollerne først gikk til verks, gikk de grundig til verks. For Tollvesenet klarte å avsløre at 62-åringen hadde på seg nærmere en kilo kokain — som hun hadde sydd inn i trusen.

Tilsto forholdet

Kvinnen kunne ikke annet enn å erkjenne forholdet, og ga en uforbeholden tilståelse da saken kom opp for retten tidligere denne måneden.

Kvinnen har forklart at hennes rolle under kurerturen til Oslo kun var økonomisk motivert, og at hun ikke visste nøyaktig hva slags narkotika hun skulle frakte - men at hun antok at det dreide seg om kokain.

Retten finner det skjerpende at innførselen dreier seg om et stort parti kokain, og at stoffet kan sammenliknes med amfetamin i alvorlighet. I formildende retning legger retten vekt på at 62-åringen har tilstått forholdet.

(AFTENPOSTEN / FÆDRELANDSVENNEN)