Mannen er en kjenning av politiet, men har vært lite samarbeidsvillig. Derfor ønsker politiet hjelp fra andre, forteller operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt.– Han hadde skutt seg i foten. Vi fant ham i Enebakkveien og fikk ham til sykehus. Men åstedet for skyteepisoden er ukjent for oss. Hvis noen har opplysninger, har hørt eller sett noe i tidspunktet mellom klokken 23 og 23.30 søndag kveld, er vi derfor veldig interesserte i vitneopplysninger, sier Ege til NTB.

Mannen pådro seg ikke livstruende skader, men hadde skutt seg i leggen. Tilstanden ble natt til mandag betegnet som stabil. Politiet ble varslet om saken klokken 23.18 søndag kveld og hadde natt til mandag ikke funnet våpenet som mannen brukte.

– Ingen andre personer var til stede da dette skjedde, og vi er veldig sikre på at saken ikke har noe med de andre skyteepisodene i Oslo å gjøre. Det er viktig å poengtere dette, sier Ege.

Natt til søndag ble det løsnet skudd på Galgeberg i Oslo. Ingen ble skadd, men en mann ble pågrepet. Politiet satte saken i sammenheng med at det ble løsnet skudd i Jens Bjelkes gate natt til fredag. Heller ikke da ble noen truffet, men en person ble skadd i en arm, trolig etter å ha blitt slått med en gjenstand. (©NTB)