Aftenbladet: Regjeringen bløffet om tiltakspakke

Oslo (NTB): Regjeringens tiltakspakke mot arbeidsledighet på 4 milliarder kroner skulle særlig gå til Sørvestlandet. Det har den ikke gjort, skriver Stavanger Aftenblad.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Omtrent 2,3 til 2,8 milliarder av krisepengene er ikke blitt øremerket Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Agder-fylkene, viser avisens funn. Disse seks fylkene har ifølge Navs januartall hatt den desidert største ledighetsveksten det siste året. Rogaland topper statistikken med 79 prosents vekst.

Da Stortinget gjorde endringer i statsbudsjettet før jul, sto regjeringen fast på at tiltakspakken skulle ha en «tydelig profil rettet mot områdene som opplever størst vekst i ledigheten på Sør— og Vestlandet». Men regjeringens uttalelser krasjer med svarene fra departementene som er bevilget penger i tiltakspakken.

Ap-nestleder Hadia Tajik sier at Aftenbladets avsløring viser at Stortinget er blitt holdt for narr, mens Geir Pollestad i Senterpartiet kaller det «en milliardbløff». Pollestad mener regjeringen har oppkonstruert en pakke på 4 milliarder som ikke svarer til forventningene den selv har skapt.

— Regjeringen har ikke holdt Stortinget for narr. Hovedinnretningen av tiltakspakken for økt sysselsetting er midlertidige tiltak rettet mot Sør- og Vestlandet. Det er riktig at noen av tiltakene ikke er øremerket Sør- og Vestlandet. Dette betyr ikke at midlene ikke vil tilfalle Sør- og Vestlandet, svarer finansminister Siv Jensen (Frp) i en epost til avisen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.