Fransk politi stoppet engelsk bistandskolonne

London (NTB-AFP): Demonstranter protesterte lørdag utenfor den franske ambassaden i London etter at fransk grensepoliti stoppet en britisk bistandskolonne på vei mot flyktningleiren ved Calais.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Venstreorienterte aktivistgrupper samlet lørdag en kolonne bestående av 250 biler og en lastebil, som satte kursen mot havnebyen Dover i England. Deretter var planen å ta fergen til Calais i Frankrike for å gi mat, klær og annen humanitær bistand til flyktningene i leiren som har fått tilnavnet «Jungelen».

Det var imidlertid bare lastebilen som fikk lov av fransk grensepoliti til å kjøre ombord på fergen. Forbudet mot de øvrige bilene ble forklart med at fransk politi har satt i gang en rekke sikkerhetstiltak i forbindelse med fotball-EM.

Da aktivistene returnerte til London, ble det organisert en protest der demonstrantene holdt opp plakater med tekstene «Flyktninger er velkomne» og «Kjemp mot rasisme og islamofobi». Bager med bistand til flyktningene ble lagt foran den franske ambassaden.

Rundt 4.000 flyktninger, flesteparten fra Afghanistan og Sudan, bor i flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais.

FNs barnefond UNICEF la i helgen fram en rapport om forholdene i flyktningleirene langs nordvestkysten av Frankrike. Barn i leirene står hele tiden i fare for å bli utsatt for seksuelle overgrep og utnyttelse. Blant annet blir jenter dratt inn i prostitusjon for å kunne bli smuglet over Den engelske kanal. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.